Annons

Annons

Snabblagad kycklingkebabpizza

Sommarkyckling

3 PORTIONER
1 pizzakit med tomatsås
FYLLNING:
500–600 g kycklingfilé
2 msk smör
1 msk kebabkrydda
2 dl riven mozzarellaost
2 tomater
1/2 röd chilifrukt
TOPPING:
2 dl gräddfil
3 msk chilisås
rucolasallad
kryddgrönt
Sätt ugnen på 225 grader.

Annons

Strimla kycklingen och bryn den i smör. Tillsätt kebabkrydda och stek yt­terligare ett par minuter.

Rulla ut pizzadegen i en bak­plåtspappersklädd långpanna. Bred ut tomatsåsen. Strö över halva mängden riven mozzarellaost. Skiva tomaterna. Kärna ur och strimla chilin. Fördela kyckling, tomater och chili på pizzan. Strö över resterande mängd riven moz­zarellaost och gratinera i ugnens mitt i ca 15–-20 minuter.
Rör ihop gräddfil och chilisås. Garnera pizzan med rucola­ sallad och kryddgrönt, ringla sås över och servera.
Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…