Annons
Annons

Snabblagad sill

God, vacker och snabblagad sill. Du kan förbereda allt, men sillen mår bäst av att läggas upp strax innan serveringen.

sill med ägg

8 bufféportioner

2 förp 5-minuterssill (à 420 g)
ca 20 minimozzarellor
2–3 kokta ägg
1 knippa rädisor
1 rödlök

Marinad:
2 msk solrosolja
klippt gräslök
1/2 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk vit balsamvinäger

Annons

Garnering:
citronklyftor
gräslök

Låt sillen rinna av. Dela minimozzarellorna. Skala och klyfta äggen. Ansa och kvarta rädisorna. Skala och hacka löken. Klipp gräslöken. Fördela alla ingredienser snyggt på ett uppläggningsfat. Rör ihop ingredienserna till marinaden och ringla över sillen. Garnera fatet med ägghalvor och klippt gräslök.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…