Annons

Annons

Sockrade kanelbullar med äppelfyllning

Fira kanelbullens dag med fantastisk bulle fylld med äppelmos och kanel.

ca 20 bullar

1 dl grädde
1 dl mjölk
50 g jäst
75 g smör, rumsvarmt
3 msk strösocker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl

FYLLNING:
2 dl äppelmos
1 1/2 tsk kanel

Annons

1 ägg till pensling
pärlsocker och florsocker till garnering

 

Häll grädde och mjölk i en kastrull och värm till ca 37 grader. Smula jästen i en degbunke och lös den i lite av degvätskan.

Rör smör och socker smidigt. Tillsätt ägget, jästblandningen och resterande degvätska. Häll i mjölet och arbeta degen smidig. Låt den jäsa ca 40 minuter.

Kavla ut degen och ta ut ca 20 kakor, ca 9 cm i diameter, t ex med ett glas. Lägg en klick mos mitt på varje, pudra över kanel och nyp ihop bullarna till knyten.

Lägg dem med skarven ner på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna med ägg och strö över pärlsocker. Grädda mitt i ugnen ca 8–10 minuter.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…