Annons

Annons

Sommarrutor med hallon och blåbär

Söta sommarbär gör långpannebaket extra gott!

Sommarrutor med hallon och blåbär, recept
ca 25 bitar 

400 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör 
eller margarin
5 ägg
1 lime, rivet skal
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
1 dl blåbär
2 dl hallon
2–3 msk pärlsocker
2–3 msk mandelspån
Garnering:
florsocker
hallon och blåbär
kryddgrönt

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Riv mandelmassan grovt. Vispa samman med smör till en smet. Vispa ner äggen, ett i taget, och tillsätt rivet limeskal.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker, sikta ner det i smeten. Rör om.
4. Fördela smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, ca 25×20 cm. 
Strö över bären och toppa med pärlsocker och mandelspån.
5. Grädda kakan i nedre delen
av ugnen tills den fått fin färg, 20–25 minuter. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och sikta över florsocker vid servering. Garnera gärna med bär och kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…