Annons
Annons

Scones – för en lyckad frukost

Gör frukosten till en fest och bjud på scones eller varför inte bjud hem väninnorna på afternoon tea.

Recept: Den godaste jordgubb- och rabarbermarmeladen

scones

ca 16 stycken
6 1/2–7 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 dl rostade solroskärnor
2 dl grekisk yoghurt
1 dl vatten

Sätt ugnen på 250 grader.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och solrosfrön. Klicka ner yoghurt och vatten och arbeta till en deg. Ta upp på lätt mjölat bakbord och dela degen i 4 lika stora delar. Forma varje bit till en rund kaka. Lägg på plåt med bakplåtspapper, tryck till kakorna lite med handen och gör en skåra med kniv. Grädda mitt i ugnen 10–12 minuter. Dela kakorna i bitar och servera genast.

Annons

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

Recept: Den godaste jordgubb- och rabarbermarmeladen

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…