Annons
Annons

Sommartårta med drottningbär

Vilken tårtfest! Ett klassisk recept på sommar­tårta, fyll den med blåbär eller blanda samman dina egna bär­blandningar.

Året Runt

10-–12 bitar
100 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
5 äggulor
4 msk mjölk
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Maräng:
5 äggvitor
2 1/2 dl strösocker
75–100 g flagad mandel

Fyllning:
4 dl vispgrädde
ca 2 dl blåbär
2 dl hallon

Annons

Garnering:
2 dl vispad grädde
blåbär
hallon
skivade jordgubbar

Värm ugnen till 150 grader.
Vispa smör och socker poröst. Rör ner en äggula i taget. Tillsätt mjölken och till sist mjölet blan­dat med bakpulvret. Rör till en jämn smet.
Vispa vitorna till marängen med halva mängden socker till ett fast skum. Vispa ner reste­rande mängd socker.
Bred ut bottensmeten i en långpanna med bakplåtspap­per, ca 30×40 cm. Bred maräng­en ovanpå så att den blir toppig. Strö över mandelspånen.
Grädda i nedre delen av ugn­en ca 35 minuter. Lyft kakan ur långpannan och låt svalna. Lossa kakan från papperet och låt kallna helt. Dela kakan på mitten. Vispa grädden. Lägg sam­man bottnarna med grädde och bär. Garnera med vispad grädde,blåbär, hallon och jordgubbar.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…