Annons

Annons

Söt efterrätt till påsk

Baka söta små portionspajer med påskens tema. Receptet ger åtta pajer.

Baka till påsk

Baka läcker dessert till påsk.

8 små pajer
Pajdeg:
4 dl vetemjöl
140 g smör
1/2 dl mandelmjöl
1 äggula
1 dl florsocker
2 msk kakaopulver

Fyllning:
1 dl vispgrädde
300 g färskost
1 dl florsocker
1 burk aprikoser

Mixa samman ingredienserna till pajdegen och tryck ut i portionsformar. Ställ kallt 30 minuter. Baka i ca 12 minuter. Låt svalna.
Sätt ugnen på 175 grader.

Annons

Vispa grädden, blanda färskost och florsocker, vänd ner grädden. Fördela i pajskalen. Lägg en aprikoshalva i varje.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Fler goda recept som passar fint i påsk!
Påsktårta med lime och kola
Recept – Bjud på läcker påsktårta

Chokladbrownies med chokladfrostin
Recept – Söta brownies med krämig topping

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…