Annons
Annons

Spenatfyllda kycklingrullar på auberginebädd 

Viss information har fallit bort i ett recept i veckans nummer av tidningen. Här hittar du det fullständiga.

Allt i en form 1715 Janet Gustavsson

4 port

1 aubergine

500 g tunt skivad kycklingfilé

1 1/2 dl rivet vitt bröd

1 dl riven parmesan

60 g babyspenat

1 vitlöksklyfta

2 msk olivolja

2 ägg

100 g färskost

1 dl hackad basilika

200 g körsbärstomater

100 g mozzarella

Ugn 175

1. Skiva auberginen, lägg i ugnsfast form, strö över lite salt. Lägg ut kycklingskivorna på en skärbräda. Blanda rivet bröd med 2 msk parmesan.

2. Strimla spenaten, låt den bli glansig i en kastrull med finhackad vitlök och olivolja. Ta från plattan och rör i 1 ägg, färskost, det mesta av basilikan.

3. Lägg en sked av röran på varje kycklingskiva. Rulla samman. Vispa upp det resterande ägget och doppa i det och sedan i brödsmulorna. Lägg kycklingrullarna på auberginen, bred resten av fyllningen över. Strö över resterande parmesan. Sätt in i ugnen i 25 minuter. Ta ut formen.

4. Dela tomaterna mitt itu, lägg på kycklingrullarna tillsammans med skivad mozzarella. Ställ in i ugn ytterligare 5 minuter. Strö över hackad basilika.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Annons

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…