Annons

Annons

Stroganoffgratäng med falukorv

Korv Stroganoff och ris i en och samma form! Enkelt och gott.

Annons
Stroganoffgratäng med falukorv

Stroganoffgratäng med falukorv

4 personer
3 dl ris
400 g falukorv, i tärningar
100 g champinjoner
1 rödlök, hackad
1 msk fransk senap
salt och peppar
1 msk vetemjöl
3/4 dl tomatpuré
3 dl crème fraiche
1 dl hackad persilja

Tillbehör:
saltgurka
tärnade rödbetor

Sätt ugnen på 200°.
Koka riset. Skär korven i tärningar och bryn lätt. Fräs upp champinjonerna och skalad och hackad rödlök.
Blanda ris, korv, champinjoner och rödlök och lägg i smord ugnsfast form.
Rör samman senap, salt, peppar, vetemjöl, tomatpuré och crème fraiche. Häll i formen och ställ in i ugn ca 20 minuter.
Strö över hackad persilja. Servera med saltgurka och tärnade rödbetor.

Recept Janet Gustavsson Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Äppel- och ostfalukorv med potatismos

Kryddig korvgratäng med ugnsrotsaker

Pastagratäng med korv

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons