Annons

Annons

Strömmings- och pepparrotslåda

Strömming, pepparrot, gräslök och senap blir mycket gott tillsammans i den här krämiga och smakrika lådan.

strömmingslåda
Strömmings- och pepparrotslåda

4 personer
1 gul lök
smör till stekning
500 g strömmingsfilé
salt
3 tomater
2 1/2 dl mellangrädde
3 msk finriven färsk pepparrot
3 msk svensk senap
3/4 dl finhackad gräslök
1/2 hönsbuljongtärning
salt och peppar
1 1/2 dl riven ost
2–3 msk ströbröd

Annons

Till servering:
kokt potatis
sallad

Sätt ugnen på 225 grader. Skär löken i ringar och stek dem i smör så att de blir mjuka och glansiga. Bred ut löken i en smord ugnsfast form.

Klipp bort ryggfenan på strömmingen. Lägg fisken med skinnsidan ner på en skärbräda och salta lite lätt ovanpå. Vik ihop fisken och lägg den i formen. Skär tomaterna i skivor och stick ner dem mellan strömmingarna.

Blanda mellangrädde, pepparrot, senap, gräslök, smulad buljong, salt och peppar i en bunke och häll det över fisken.

Strö på riven ost och ströbröd. Stek i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Servera strömming och pepparrotslådan tillsammans med kokt färskpotatis och sallad.

Av Kristina Eriksson Foto Åsa Dahlgren

Titta in i vår webbutik, här hittar du praktiska och snygga formar som gör matlagningen ännu roligare

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…