Annons
Annons

Superenkel kardemummakaka

Använd nystött kardemumma (stöt hela kärnor i mortel), det ger mycket mer smak!

Annons

Kardemummakaka

24 bitar:
12 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 dl strösocker
3 msk nystött kardemumma
200 g rumstempererat smör, skuret i bitar
5 dl mjölk

Topping:
1/2 msk pärlsocker
2 tsk mald kanel
1 tsk nystött kardemumma

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en långpanna 30×40 cm. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt smöret och arbeta ihop med mjölet. Tillsätt mjölken och rör ihop till en tjock smet. Bred ut smeten i långpannan.

Blanda toppingen och strö över kakan. Baka i nedre delen av ugnen 30-35 minuter. Prova med sticka att kakan är torr i mitten.

Av: Malin Landqvist Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…