Annons
Annons

Tacobiffar med söt tomatsås

Tacobiffar uppskattas av både stora och små middagsgäster.

köttfärsbiffar

En variant av tacos.

4 personer
1/2 dl ströbröd
1 dl standardmjölk
500 g blandfärs
1 ägg
2 msk riven gul lök
1/2 riven vitlök
2 msk smör eller margarin
1 msk tacokrydda
salt, svartpeppar
2 msk smör
färsk basilika till garnring

Annons

Tomatsås:
1 röd lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar hela körsbärstomater á 400 g
2 tsk flytande honung
3 msk finhackad färsk basilika
3 msk tomatpuré

Blanda mjölk och ströbröd i en skål, låt svälla ca 5 minuter.
Blanda i färs, ägg, riven lök och vitlök, tacokrydda, salt och peppar.
Skölj händerna och forma smeten till 8 biffar. Lägg på en vattensköljd skärbräda.
Stek biffarna i smöret, ca 3-4 minuter på varje sida.
Finhacka lök och vitlök och fräs det mjukt, utan att det tar färg. Tillsätt tomater och låt koka ihop ett par minuter. Rör ner honung, basilika och tomatpuré.
Lägg ner biffarna i såsen och låt koka ca 8-10 minuter.
Servera biffarna med klyftpotatis och grönsaker, t ex majs, bönor, gurka, avokado.

Av Bitte Eson Forsberg foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…