Annons
Annons

Tacogratäng

Gratäng som garanterat uppskattas av både stora och små. Ett recept att lägga på minnet.

 

Tacogratang

4 portioner
7-8 dl kokt ris

FYLLNING:
500 g blandfärs eller annan valfri färs
1 röd lök
1 1/2 msk smör eller margarin
1 påse tacokryddor
vatten enligt påsens anvisningar
1 dl majskorn

TOPPING:
3-4 ganska stora tomater
1 gul eller orange paprika

Annons

SÅS:
4 dl crème fraiche
salt, svartpeppar
2 1/2 dl riven lagrad ost eller riven mozzarellaost
1 tsk sambal oelek

GARNERING:
Kryddgrönt
Paprikaringar
Nachochips

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Fördela det kokta riset i en smord eldfast form.
Skala och finhacka löken. Hetta upp matfettet och stek löken blank och smidig. Tillsätt färsen och låt allt stekas en stund.
Vänd ner kryddmixen samt vattnet enligt kryddmixens anvisningar, cirka 1 dl. Lägg i majs. Låt allt puttra i cirka 10 minuter.
Bred ut färsröran över riset. Skiva tomaterna och fördela i rader i formen. Kärna ur och tärna paprikan och strö dessa över.
Blanda crème fraiche med kryddor och ost. Sätt ugnen för 200 grader. Bred ut blandningen över grönsakerna och gratinera i ugnens mitt i cirka 15-20 minuter. Gratängen ska ha fått lite fin gyllenbrun färg innan den tas ut ur ugnen.
Garnera med paprika ringar, nacochips och kryddgrönt.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…