Annons

Annons

Tacopaj

Varför inte göra en paj istället för vanliga tacos? Här är en paj som gillas av både stora och små.

Tacopaj

Deg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
500 g köttfärs
1 1/2 dl majskorn
1 påse tacokryddor
2 msk smör
1 gul paprika
1 röd paprika

Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1 1/2 dl riven lagrad ost

Annons

Garnering:
nacho rolls eller tacochips
paprika
kryddgrönt

Pajskal: Blanda samman vetemjöl och matfett i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta samman till en degboll. Svep in i plastfilm och låt degen vila svalt i ca 20 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Sätt ugnen på 225 grader. Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda skalet i ugnens mitt ca 10 minuter.

Fyllning: Hetta upp matfettet och fräs färsen smulig. Kärna ur och finhacka paprikorna. Blanda samman paprikor och majs tillsammans med färsen. Tillsätt kryddmixen och rör om. Fördela färsen i det förgräddade pajskalet. Vispa samman ägg och mjölk. Smaka av med salt och peppar. Häll stanningen i pajskalet och strö över riven ost. Placera några paprikabitar som ett mönster i pajen.

Grädda pajen i ugnens mitt ca 35 minuter, känn med sticka. Pajen ska ha fin färg och ha stannat helt. Garnera med lite paprika, nachorolls och kryddgrönt.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


1 kommentar

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…