Annons

Annons

Tekakor med vetekross

Klassiska tekakor med vetekross, gott och mättande.

matbröd

Godaste tekakorna med vetekross.

20 stycken
Genom att tillsätta smöret på slutet, går det åt mindre mjöl. Resultatet blir luftigare bröd. Använd gärna bakmaskin.

1 1/2 dl kokande vatten
1 dl vetekross
5 dl mjölk
25 g jäst
1 tsk salt
3 msk flytande honung
13 dl vetemjöl special
50 g smör, rumsvarmt, i kuber

Annons

Pensling:
mjölk

Sätt ugnen på 250 grader.
Häll det kokande vattnet över vetekrosset. Låt stå i 30 minuter.
Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör ut den i lite av mjölken. Tillsätt resten av mjölken, vetekross, salt, honung och mjöl. Arbeta ihop till en deg.
Lägg i smörkuberna, några i taget medan maskinen går. Fortsätt arbeta degen i 10 minuter.
Plasta in bunken och låt jäsa till dubbel storlek, ca 1 timme.
Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Rulla till rullar och skär varje rulle i tio bitar. Rulla dem till bullar och platta sedan ut dem på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem lätt med en gaffel. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.
Pensla bröden med mjölk och grädda i 8 – 10 minuter.
Låt svalna under bakduk på ugnsgaller.

Av Ylva Porsklev Foto Emma Eriksson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…