Annons

Annons

Texmexbiff till fredagsmyset

En lyxigare variant av tacos.

Texmexbiff

4 PERSONER
4 biffar
1 tsk fajitaskrydda
8 potatisar
2 msk olja
salt

GUACAMOLE:
2 avokador
1 vitlöksklyfta
2 msk crème fraiche
salt, svartpeppar

BÖNSALSA:
2 dl blandade kokta
bönor, t ex kidneybönor och svarta bönor
2 dl majs
1 msk hackad lök
1 färsk tomat
1 dl krossade tomater
2 msk sweet chilisås
salt
1 salladslök till garnering

Annons

Sätt ugnen 225 grader.
Tvätta och klyfta potatisen, lägg på en plåt med bakplåtspapper.

Gilla Året Runt på Facebook

Ringla över oljan, vänd potatisklyftorna i oljan och sätt in plåten i ugnen ca 15 minuter.
Blanda bönor, majs och hackad lök. Tärna tomaten fint och blanda ner tillsammans med krossade tomater, sweet chilisås och salt. Strimla salladslöken och strö över.
Stek biffarna ett par minuter på båda sidor i lite smör och krydda med fajitaskrydda. Servera biffarna med klyftpotatis, guacamole och salsa. Garnera med bladpersilja.

Av Elisabeth Johansson Foto: Ulf Svensson

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…