Annons
Annons

Tigerkaka med chokladtopping

Tigerkaka

Tigerkakan är en klassiker – och det är inte svårt att förstå varför. Bjud på denna lättbakade variant med härlig smak av apelsin, vanilj, choklad och kanel. Använd gärna ekologisk citrus när skalet ska vara med i kakan.

Annons

200 g smör, rumsvarmt
3 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 dl vispgrädde
2 msk rivet apelsinskal
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
2 msk kakaopulver
GARNERING:
100 g mörk choklad

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa samman matfett och socker. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Tillsätt vispgrädde, apelsinskal, vaniljsocker och kanel.

Smörj och bröa en hålform, ca 1 1/2 liter, och häll i hälften av smeten. Rör ner kakaopulver i resten av smeten och häll även den i formen. Dra med en gaffel i kakan så att den blir marmorerad. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter.

Smält chokladen i vattenbad och ringla över kakan. Ställ kallt i 30 minuter.

 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…