Annons
Annons

Tigerkaka med juliga smaker

Bjud på tigerkaka spetsad med cognac, saffran och pepparkakskryddor.

tigerkaka

Ca 12 skivor
Maffig sockerkaka i goda julsmaker.
200 g mjukt smör
2 1/2 dl strösocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 1/3 dl vispgrädde

Smaksättning:
1/2 g saffran
1 tsk cognac
1 1/2-2 msk pepparkakskrydda, malen kanel, ingefära, nejlika och kardemumma
smör och ströbröd till formen

Annons

Sätt ugnen på 175.
Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör i tillsammans med grädden.
Dela upp smeten i två skålar och lös saffran i cognac. Smaksätt den ena smeten med saffran och den andra med pepparkakskryddan.
Häll först upp saffranssmeten i formen och sedan pepparkakssmeten, rör lätt med en gaffel så att det blir lite marmorerat. Grädda kakan mitt i ugnen i 45-50 minuter, använd sticka. Låt kakan stå i formen ett par minuter. Vänd upp på ett fat och låt svalna under formen.

Tips!
Att lösa saffran i alkohol sätter extra fart på färgpigmenten och gör bakverken gulare!

LÄS OCKSÅ:
Tigerkaka med lakrits och citron
Tigerkaka smaksatt med lakrits och citron
tigerkaka med chokladtopping

Tigerkaka med chokladtopping

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…