Annons
Annons

Tobleronerutor

I det här receptet förhöjer vi kladdkakan med toblerone, vilken succé!

Annons

kladdkaka med toblerone

Kladdkaka med toblerone, Ett recept som passar fint både till fika och efterrätt.

ca 20 rutor
200 g smör
3 dl strösocker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g Toblerone

Garnering:
vispgrädde
kakao
Tobleronebitar

Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret i en stor kastrull. Tag kastrullen från värmen och rör ner socker och ägg.
Blanda kakao, mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner detta i kastrullen och rör till en jämn smet.
Hacka chokladen och vänd ner bitarna i smeten.
Klä en liten långpanna, ca 35×20 cm, med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
Låt kakan svalna.
Skär kakan i rutor. Spritsa på rutorna, sikta över kakao och dekorera med en bit Toblerone.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…