Annons

Annons

Tomat- och mozzarellagratinerad fläskfilé

Bjudmat som sköter sig själv i ugnen. Servera med ugnsrostade potatisar och morötter.

flaskfile
4 personer:

600 g fläskfilé
salt, svartpeppar
smör till stekning

Topping:
12 skivade körsbärstomater
250 g mozzarellost
1 rödlök, hackad
3 msk basilika, finhackad

Sätt ugnen på 225 grader.
Putsa filén, salta och peppra runt om. Bryn köttet i smör så att det får fin stekyta. Lägg i en smord ugnsform och stek i ugnen ytterligare ca 15 minuter.
Skiva tomater och ost. Ta ut köttet och skär i skivor.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Lägg tillbaka i formen och toppa med ost och tomater.
Gratinera mitt i ugnen 8–10 minuter. Garnera med hackad rödlök och basilika.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…