Annons

Annons

Tomat och paprikasoppa

En smakrik och god soppa, en riktig vardagsfavorit.

tomat och paprikasoppa
4 personer

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök
500 g färdiggrillad/rostad röd
paprika
olivolja
400 g krossade tomater
5 dl vatten
1/2 msk grönsaksfond
2 msk finhackad basilika
salt, svartpeppar
ca 1 minut, spola av i kallt vatten.

Topping:
1/2 dl kesella
3 msk finhackad basilika
1 citron, rivet skal

Garnering:
basilika

Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Ta upp paprikorna, låt rinna av och fintärna. Hetta upp olivolja i en kastrull och fräs lök och paprika
blank och smidig utan att de får färg. Tillsätt krossade tomater, vatten och fond. Låt koka samman i ca 10 minuter. Tillsätt finhackad basilika.
Ta av soppan och mixa den slät med en stavmixer eller i en matberedare. Häll tillbaka i kastrullen och tillsätt mer vätska om det behövs, smaka av med salt och peppar.
Blanda samman samtliga ingredienser till toppingen. Servera soppan med topping och lite basilikablad.

Här hittar du fler mustiga soppor

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…