Annons

Annons

Tomat- och pestofilé

Hela middagen i en och samma form, väldigt praktiskt och väldigt gott.

Annons
Kyckling med tomat och pesto

Tomat- och pestofilé

4 portioner
4 kycklingfiléer
100 g färskost
10 soltorkade tomater i olja
8 små basilikablad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
paprikapulver
250 g körsbärstomater
800 g delikatesspotatis
3 msk olivolja

Topping:
150 g fetaost
1/2 dl röd eller grön pesto

Garnering:
basilika

Putsa filéerna och skär ett längsgående snitt i varje filé. Mixa färskost och soltorkade tomater med en stavmixer. Fördela röran i filéfickorna.
Lägg två basilikablad i varje ficka. Salta och peppra runt om och pudra lite paprikapulver över.
Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera tomaterna. Tvätta och dela potatisen. Blanda potatis och tomater med olja och lägg i en form eller på en plåt. Lägg på kycklingfiléerna.
Gratinera i ugnens mitt i cirka 40 minuter. Ta ut och strö över smulad fetaost och klicka lite pesto över.
Garnera med basilikablad och servera.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ
Ugnsbakade kycklingklubbor

Kycklingpanna med bacontopp

Salamifyllda kycklingfiléer

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons