Annons
Annons

Tomat- och valnötsbaguetter

Ett recept smaksatt med tomat och valnötter. Baguetter passar bra på buffén.

Året Runt Vackra bröd / Janet Gustavsson

6 baguetter:
50 g jäst
400 g passerade tomater
2 tsk salt
1 msk olivolja
100 g valnötter
13 dl vetemjöl

Smula ner jästen i en bunke. Värm de passerade tomaterna till 37 grader, häll över jästen och rör ut.

Annons

Tillsätt salt, olivolja, grovt hackade valnötter och arbeta in det mesta av mjölet. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut till sex baguetter. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med vatten och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter.

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…