Annons
Annons

Tomatkyckling med broccolicouscous

Kyckligfilén är fylld med soltorkad tomat och lindad med parmaskinka. Festligt och kalorisnålt!

Här hittar du fler recept på smalmat

Tomatkyckling med broccolicouscous
4 personer ca 210 kcal/pot
400 g kycklingfilé
4 skivor parmaskinka
4 bitar soltorkad tomat
1 msk olivolja
300 g broccoli
1 dl hackad persilja
salt, peppar
50 g fetaost

Annons

Sätt ugnen på 150 grader.
Skär en skåra i kycklingfilén, lägg i hackad soltorkad tomat och linda in filén i parmaskinka.
Stek köttet i olivoljan så att det får färg runt om. Lägg över i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 20 minuter tills köttet är genomstekt.
Skär broccolin i bitar och mixa till små smulor eller gryn i matberedare.
Koka broccolismulorna i lättsaltat vatten några minuter.
Häll av vattnet i finmaskig sil och blanda med finhackad persilja.
Fördela broccolin i fyra djupa tallrikar, lägg på skivad kyckling och strö över smulad fetaost.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

Här hittar du fler recept på smalmat

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…