Annons

Annons

Tomatmarmelad

Tomatmarmelad passar fint på ostbrickan. Odlar du egna tomater och många tomater mognar samtidigt – då här det här ett utmärkt recept.

Tomatmarmelad

Tomatmarmelad

Detta är en stor sats och du får lika mycket som du ser på bilden.

Tips! Har du svårt att avgöra om marmeladen har stelnat tillräckligt när den är varm, sätt in lite på ett fat i kylen och se om den stelnar.

1 1/2 kg tomater
2 kg syltsocker
3 tsk kardemumma
2 limefrukter

Skölj och klyfta tomaterna, och placera dem tillsammans med syltsocker och kardemumma i en stor kastrull. Koka ca 20 minuter, kontrollera därefter det inte är för löst; i så fall kokar du vidare en liten stund till och kontrollerar igen.

Annons

Mot slutet av kokningen, pressa ner limesaft. Fördela marmeladen på varma, väl rengjorda burkar. Låt svalna.

Av Bitte E:son Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…