Annons
Annons

Toröstekt flundra

Idag bjuder vi på ett recept med frasigt stekta flundrorna som serveras med en klick citronkräm samt ugnsbakade potatisar och rödbetor.

Toröstekt flundra

Toröstekt flundra

8 personer:
8 flundror
2 dl vetemjöl
2 ägg, uppvispade
2 dl ströbröd
salt

Vänd flundrorna i vetemjöl. Vänd dem sedan i ägg och sist i ströbrödet. Salta lite. Stek dem gyllene och frasiga i rikligt med smör. Servera dem nystekta.

Annons

Citronkräm:
8 personer:
2 citroner
1 påse bladspenat, ca 80 g
400 g Philadelphiaost
salt, peppar

Finriv citronen och pressa ur saften. Finstrimla spenaten, blanda med citronskal, -saft och Philadelphiaost. Salta och peppra.

Ugnsbakad potatis och rödbetor:
8 personer:
200 g små potatisar
200 g små rödbetor
1 dl olja
salt, svartpeppar
400 g fetaost
2 krm chilipeppar
rödbetsskott eller sallad

Sätt ugnen på 200 grader. Halvera potatis och rödbetor och bred ut i långpanna. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Baka mitt i ugnen ca 20 minuter. Bryt fetaosten och strö den över tillsammans med chilipeppar.
Baka ytterligare 10 minuter tills rotfrukterna är mjuka.Blanda i rödbetsskott eller sallad och servera.

Av Anncatrin Rosenqvist Foto Ragnar Omarsson

Här hittar du fler mumsiga middagstips:
Fylld laxfilé med pepparrot och örtsås
Räk- och fisksoppa
Kantarellrisotto med citronlax

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…