Annons

Annons

Torsk med örter och skirat smör

Smakrik kokt torsk och skirat smör – syndigt gott men sunt ändå.

Annons

Middagstips kokt torsk med skirat smör

4 personer

ca 800 g potatis
1 liter vatten
1 fiskbuljongtärning
600 g torsk
50 g smör
1 knippe färsk dill
3 msk finhackad persilja
4 msk riven pepparrot

Till servering:
2 ägg
200 g haricots verts
3 dl rivna morötter

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Koka upp vatten och buljong. Lägg ner fisken och låt den koka ca 8–10 minuter.

Smält smöret i en kastrull. Finhacka dillen, spara några kvistar till garnering. Blanda dill, persilja och pepparrot.

Koka äggen ca 8 minuter. Koka haricots verts 2–3 minuter. Skala och riv morötterna.

Servera fisken med potatis och alla tillbehören. Häll över smöret vid serveringen och garnera med dillkvistar.

Fisk är bra eftersom det innehåller omega-3-fettsyror som är bra för hjärtat och vid en del allergier. Det skyddar också kärlen mot åderförkalkning genom att sänka blodfetterna. Smör i små mängder ger inte så höga blodfetter och därför kan vi med gott samvete servera smält smör till vår kokta fisk.

Recept av Bitte Eson Forsberg
Foto Anders Norrsell

Recept – laga gott med fisk!

Laxpudding med pepparrot
Laxpudding med pepparrot

Fisksoppa med saffransdoft
Fisksoppa med saffransdoft

Lax med goda röror
Lax med goda röror

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons