Annons
Annons

Torsk med squashpasta och sparris

Planera för en lättare vardag med våra goda recept på smalmat. Måltiden innehåller mer än 200 kcal - och ändå blir du både mätt och nöjd!

5:2 recept

En krispig, grön grönsakspasta som serveras med ugnsbakad torskfilé och citronyoghurt.

4 personer

200 kcal/portion
4 torskryggfiléer à 125 g
1/2 dl vitt vin
salt, svartpeppar
1 squash
250 g grön sparris
1 msk olivolja
1/2 citron, saft + rivet skal

Cirtonyoghurt:
2 dl grekiskyoghurt, 6%
1/2 citron, rivet skal
salt, svartpeppar

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra torsken och lägg i en ugnsform med lite vitt vin i botten. Stek fisken mitt i ugnen ca 12 minuter.
Hyvla squashen i tunna skivor på längden med en osthyvel. Ansa sparrisen och dela den i mindre bitar. Fräs squash och sparris i olivolja och blanda sedan med citronskal och saft.
Rör ihop yoghurt och citronskal, smaka av med salt och peppar.
Servera fisken på en bädd av squashpasta och sparris, toppa med yoghurt.

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…