Annons
Annons

Tortillastubbar med två röror

Ett perfekt recept till fredagsmyset!

Tortillastubbar med två röror

4 personer

4 stora tortillabröd

Räkröra:
500 g räkor med skal
2 msk majonnäs
150 g färskost
1 tsk färsk, riven ingefära
1 msk sweet chilisås
isbergssallad
salt, svartpeppar

Laxröra:
1 tsk rivet citronskal
1 dl pinjenötter
100 g färskost
200 g skivad, rökt lax
isbergssallad
salt
svartpeppar

Annons

Skala räkorna. Rör ihop majonnäs, färskost, ingefära och sweet chilisås och blanda ner räkorna. Fördela fyllningen i en sträng mitt på två av tortillabröden, strö över isbergssallad, salta och peppra och rulla ihop till hårda rullar. Skär varje rulle i 3-4 stubbar och knyt ett snöre om varje så håller de ihop bättre.
Skrubba citronen noga i varmt vatten och riv skalet. Rosta pinjenötterna i en het torr panna. Rör ihop färskost och citronskal. Bred fyllningen över två av tortillabröden, fördela laxen ovanpå och strö över pinjenötter och isbergssallad. Salta, peppra och rulla ihop till hårda rullar. Skär varje rulle i 3-4 stubbar och knyt ett snöre om varje.

Här hittar du fler recept till fredagsmyset:
Enchiladas med lövbiff och ostdipp
Gratinerade mini taco tubs med avokadoröra

Av Åsa Swanberg Foto Ludvig Swanberg

 

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…