Annons

Annons

Toscasnurror

Med en klick toscasmet på toppen blir vetebullen ännu godare!

Toscasnurror
28 bullar
25 g jäst
2½ dl mjölk
100 g smör
1 dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
ca 9 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör
40 g mörkt muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
Toscasmet:
100 g smör
1 dl vispgrädde
1 dl strösocker
4 msk glukossirap
100 g rostade hasselnötter

Annons

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt rumsvarmt smör i bitar, socker, ägg, salt och mjöl, och arbeta degen väl, gärna i maskin. 
Låt jäsa övertäckt ca 45 minuter.
2. Fyllning: Rör ihop rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla ut degen till en platta, ca 60×40 cm. Bred fyllning på nedre halvan och vik över andra halvan.
4. Skär degen i remsor och snurra dem. Vira ihop remsorna till en knut. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 30 minuter. Sätt ugnen på 225°.
5. Toscasmet: Blanda smör, grädde, socker och glukossirap i en kastrull. Koka ihop tills det börjar bli ljusbrunt. Lägg i grovt hackade nötter. Klicka smeten på bullarna och grädda ca 10 minuter.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…