Annons

Annons

Tre smaskiga röror

Hummus, paprikaröra och fetaostkräm – här är tre röror som passar lika bra till grillat som till snacks.

Hummus

4 personer

1 burk kikärter à 400 g

1/2 tsk mald spiskummin

2 msk tahini (sesampasta)

1/2 citron, pressad saft av

1 krm rökt paprikapulver

2 msk oliv- eller rapsolja

1 vitlöksklyfta

1. Skölj kikärterna noga i en sil. Mixa och blanda dem sedan med spiskummin, tahini, den pressade saften från citronen, paprikapulver och oliv- eller rapsolja.

Annons

2. Riv eller pressa vitlöksklyftan och blanda i den. Tycker du att röran är för tjock, späd med lite vatten.

Gilla Året Runt på Facebook

 

Fetaostkräm med örter

4 personer

50 g fetaost

2 1/2 dl turkisk yoghurt

1 lime

1 citron

1/2 dl finhackade örter (t ex oregano, gräslök, persilja eller basilika)

salt, svartpeppar

1. Smula fetaosten och blanda den med yoghurten. Riv skalet fint från limen och citronen, finhacka örterna och blanda ner nästan allt.

2. Smaka av med salt och svartpeppar. Garnera med finrivet citrusskal och grovhackade örter.

 

Rostad paprika i färskoströra

4 personer

100 g grillad paprika

150 g färskost

2 vitlöksklyftor

3 msk finklippt gräslök

Garnering:

flytande honung

paprikatärningar

1. Låt den grillade paprikan rinna av och hacka den fint, spara lite till garnering. Rör ihop paprikan med färskosten.

2. Finhacka vitlöksklyftorna och blanda ner tillsammans med den finklippta gräslöken. Vid servering, ringla på flytande honung och garnera med paprikatärningar.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Lax med sallad och goda röror – mums!

Paprikasoppa med tortilla

Kikärtsgryta

Ratatouille med fetaost

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…