Annons

Annons

Mörk tryffel 
med flingsalt

Flingsaltet lyfter den mörka chokladen till nya höjder. Här är receptet på påskgodis med vuxensmak!

Mörk tryffel 
med flingsalt

ca 30 st

250 g mörk choklad
¾ dl vispgrädde
1 tsk honung
25 g rumsvarmt smör

Topping
flingsalt

Dessutom behövs
ischokladformar

1. Bryt chokladen i mindre bitar.
2. Lägg vispgrädde, honung och smör i en kastrull. Tillsätt chokladen och låt det smälta ihop på låg temperatur under omrörning. Dra kastrullen från värmen när smeten är jämn och blank.
3. Ställ ut ischokladformar på en bricka. Fyll tryffeln i en spritspåse och spritsa smeten i formarna. Strö lite flingsalt på toppen och ställ dem kallt att stelna. Förvara dem sedan kallt.

Annons

Recept och
 foto: Åsa Swanberg

Prova också:

Glutenfritt! Chokladtryffeltårta

Mörk chokladkola

Påsktårta med lime och kola

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…