Annons

Annons

Morotskaka med polkafrosting

Baka i långpanna! Det här receptet ger ca. 35 bitar, perfekt att bjuda på till fikat i jul!

Morotskaka med polkafrosting
ca 35 bitar
250 g smör, smält
3 dl strösocker
3 ägg
200 g morötter, fint rivna
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 knivsudd muskotnöt
1/2 tsk salt
80 g pumpakärnor
200 g mörk choklad

Annons

Frosting:
60 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk apelsinsaft
100 g färskost

Garnering:
1 dl hackade polkagrisar

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa kraftigt samman smält smör, socker och ägg. Rör i de rivna morötterna.
Blanda vetemjöl, bakpulver, kryddor och pumpakärnor. Vänd ner i smeten. Hacka chokladen och rör ner.

Lägg ett bakplåtspapper i botten av en smord långpanna, häll i smeten och grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna.

Frosting: Rör samman smör, florsocker, vaniljsocker, apelsinsaft och färskost till en jämn smet. Bred frostingen över den avsvalnade kakan och skär upp i rutor.
Toppa med några hackade polkagrisar.

BAKA OCKSÅ:
Saffransrutor

Saffransrutor med fikon

baka i langpanna
Saftiga pepparkaksmums

LÄS OCKSÅ


3 kommentarer


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…