Annons

Annons

Ugnsbakad kassler med ädelostsås

Ugnsbakad kassler med ädelostsås

ca 496 kcal/port

4 personer
400 g kassler
2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
1 1/4 dl vitt vin
50 g ädelost
200 g vindruvor, röda och gröna
2 dl basmatiris
2 päron
2 dl strimlad babyspenat

Annons

Sätt ugnen på 175 grader.
Skiva kasslern och lägg i en ugnsform. Smält matfettet i en stekpanna, pudra över mjölet och rör om. Häll i matlagningsgrädde och vin, koka upp under omrörning och tillsätt smulad ädelost.
Häll blandningen över kasslern och toppa med delade vindruvor. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
Koka riset enl anvisning på förpackningen. Blanda med tärnat päron och babyspenat.

Av Janet Gustavsson Foto Erik Karlsson

FLER GODA 5:2-RECEPT
Salamifylld kycklingfilé med mangodressing
Boeuf Bouguignon
Lammfärsbiffar med äppelsås
Pestofylld kycklingfilé

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…