Annons

Annons

Ugnsbakad lax med kokosgrädde och ingefära

Laxen blir mycket saftig när man tillagar den i ugnen med kokosgrädde. Lägg märke till att det ska vara kokosgrädde och inte kokosmjölk – kokosgrädden är tjockare.

Ugnsbakad lax med kokosgrädde och ingefära

4 portioner

4 portionsbitar lax à 150 g
salt, peppar
3 dl kokosgrädde
2 tsk finriven ingefära
1 tsk sambal oelek
¾ dl pressad apelsinsaft
¼ hönsbuljongtärning
salt, peppar
Stekta grönsaker:
300 g blomkål
1 gul lök
1 morot
100 g sugarsnaps
rapsolja till stekning
Garnering:
apelsinskivor

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Lägg laxen i en smord ugnsform. Salta och peppra.
2. Blanda kokosgrädde, ingefära, sambal oelek, apelsinsaft, smulad buljongtärning, salt och peppar, och häll över fisken. Tillaga i ugnen, ca 15 minuter.
3. Stekta grönsaker: Dela blomkålen i bitar. Dela och skiva löken. Skala och slanta moroten. Stek blomkål, lök, morötter, sugarsnaps mjuka i omgångar i en stekpanna med olja. Salta. Garnera laxen med apelsinskivor skurna i kvartar och servera med de stekta grönsakerna.

Recept av: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Snabb laxpasta med kapris

Snabblagad och krämig laxsoppa

Lax- och spenatgratäng

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…