Annons

Annons

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke

Festlig fredagslax lime, koriander och yoghurt som går att förbereda i god tid!

 

Ugnsbakad lax med örtigt yoghurttäcke
4 personer
800 g laxfilé, med skinn
1 dl grekisk yoghurt
1 röd chilifrukt
1 lime, rivet skal + pressad saft från ½ lime
3 msk finhackad färsk koriander
1 tsk salt
1 tsk mortlad rosépeppar
Garnering:
lime
persilja
Servering:
sockerärter eller gröna bönor
klyftpotatis

Annons

1. Lägg laxen med skinnsidan ner
i en smord ugnsform.
2. Blanda yoghurt, urkärnad och 
finhackad chili, limeskal, limesaft, koriander, salt och rosépeppar. Bred detta på laxen. Låt laxen stå i kylen,
minst 1 timme.
3. Sätt ugnen på 200°.
4. Tillaga laxen strax under mitten 
av ugnen, ca 20 minuter, eller tills laxen har en innertemperatur på 
ca 55°.
5. Vid servering: Garnera med 
skivad lime och persilja. Servera med kokta sockerärter eller bönor och klyftpotatis.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…