Annons

Annons

Ugnsbakad lax på paprikabädd

Färggrant och smakrikt med en paprikabädd under den ugnsbakade laxen. Du kan använda vanlig paprika eller snackpaprika.

Annons
Ugnsbakad lax på paprikabädd

Ugnsbakad lax på paprikabädd

4 personer
4 laxbitar, à 150 g
salt, citronpeppar
1 tsk olivolja
1 msk grovhackad färsk timjan
1 dl örtmarinerade oliver + 2 msk av oljan
100 g fetaost

Paprikabädd
3–4 paprikor, gärna röda och gula
3 msk olivolja
3 msk rödvinsvinäger
1–2 pressade vitlöksklyftor

Krydda laxbitarna med salt och citronpeppar. Hetta upp oljan i en stekpanna. Bryn laxbitarna runtom, bara så att de får vacker färg.
Sätt ugnen på 175 grader.
Kärna ur och strimla paprikorna. Fräs i oljan ca 5 minuter, rör om då och då. Ringla över vinägern och blanda i vitlöken.
Lägg paprikan i smord ugnsform. Lägg på lax och timjan. Fördela oliverna ovanpå. Smula över fetaosten och ringla över oljan från oliverna.
Stek mitt i ugnen 10–15 minuter.

Recept av Lena Söderström
Foto Anna Skoog

LÄS OCKSÅ
Örtfylld lax

Ugnsbakad lax med räktopping

Laxpudding på klassiskt vis

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons