Annons

Annons

Ugnsstekt kyckling med rotfrukter, svampsås och lingon

Bjud på en härlig middag med kyckling, rotfrukter och svamp som lagas allt-i-ett.

Annons
Ugnsstekt kyckling med rotfrukter, svampsås och lingon

Ugnsstekt kyckling med rotfrukter, svampsås och lingon

4 personer
4 kycklingklubbor
1 krm rosépeppar, krossad
salt och svartpeppar
2 msk smör
600 g delikatesspotatis
4 morötter
3 palsternackor
2 gula lökar
200 g skogschampinjoner
2 msk smör

Svampsås:
3 dl vispgrädde
3 msk konc äpplejuice
3 msk kantarellfond

Garnering:
1 dl lingon, färska eller frysta tinade
färsk timjan eller bladpersilja

Sätt ugnen på 200°.
Putsa kycklingen. Stöt rosé- pepparkornen i en mortel och salta och peppra kycklingen.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om.
Flytta över till en bakplåtspappersklädd långpanna. Stek kycklingen strax under ugnens mitt i ca 20 minuter.
Tvätta och halvera potatisen. Skala och dela morötter och palsternackor. Skala och klyfta löken. Ansa svampen och dela i bitar om svamparna är stora.
Hetta upp 2 msk smör i en stekpanna. Fräs svampen i några minuter.
Fördela potatis, morötter, palsternackor, lök och svamp runt om kycklingen.
Blanda samtliga ingredienser till svampsåsen och häll såsen i långpannan. Stek vidare i 40–45 minuter.
Ta ut kycklingen. Strö över lingon och garnera med timjan eller persilja.

Recept Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Tips på ett gott vin till middagen hittar du här

LÄS OCKSÅ
Gratäng med fylld kyckling under krämigt täcke

Kycklingpanna med bacontopp

Helggott med kyckling

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons