Annons

Annons

En klassiker till middag

Ett klassisk recept med tvist. Falukorv med äpple, fänkål och rosmarin. Så gott!

Ugnsstekt falukorv med äpple och fänkål

Ugnstekt falukorv med äpple och fänkål

4 personer

600 g falukorv i ring
3 msk dijonsenap
ca 20 små ostskivor
3 äpplen
2 fänkål
1 gul lök
2­3 rosmarinkvistar
1 citron, finstrimlat skal
3 msk olivolja
2 dl äppelcider
salt, peppar

Servera med:
kokt potatis

Annons

Sätt ugnen på 225 grader. Skiva falukorven tunt, näs­tan hela vägen ner, men inte rakt igenom. Lägg korven i en stor ugns­säker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Bred på senap och stick in osten mellan korv­skivorna.

Gilla Året Runt på Facebook

Klyfta, kärna ur och skär äpp­lena i skivor. Ansa och skiva fänkålen. Skala och skiva lök­en. Blanda äpple, fänkål, lök, rosmarin och citronskal med oljan. Salta och peppra.

Lägg blandningen bredvid korven och sätt in formen i nedre delen av ugnen ca 10 mi­nuter. Ringla över cidern och sätt in formen i mitten av ugn­en ytterligare 10–15 minuter. Rör gärna om äpple, fänkål och lök 1–2 gånger under tiden. Servera med kokt potatis.

Av Lena Söderström  Foto Eva Hildén Smith

Fler recept på goda middagstips hittar du här>>

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…