Annons

Annons

Underbar kladdkaka med Nutella och frosting

Vansinnigt god är denna kladdkaka med Nutella, toppad med frosting och choklad godis!

Nutellakaka 
med frosting

10–12 bitar

150 g smör
200 g Nutella
3 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
2 dl vetemjöl
Frosting:
150 g smör
3 dl florsocker
200 g färskost
100 g Nutella
Garnering:
chokladgodis
hyvlad nougat

Annons

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Ta kastrullen från plattan. Tillsätt Nutella och rör ihop till en jämn smet.
3. Smöra och bröa en form med avtagbar kant, 22–24 cm i diameter. Kläm gärna fast ett smort bakplåtspapper i formens botten.
4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kakao och mjöl, sikta ner i äggsmeten och blanda om. Häll i Nutellasmeten och rör ihop. Fördela smeten i formen och släta till. Grädda strax under ugnens mitt, ca 30 minuter. Låt svalna.
5. Frosting: Vispa rumsvarmt smör och florsocker pösigt. Tillsätt färskost och Nutella och rör ihop till en frostig glasyr. Bred eller spritsa på kakan.
6. Garnera med valfritt choklad
godis och hyvlad nougat.

Recept: Bitte E:son Forsberg.

Foto: Anders Norrsell.

Prova också:

Daimkladdkaka

Ljuvlig glutenfri mintchokladkladdkaka

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…