Annons

Annons

Vad anses vara glutenfritt?

Celiaki går inte att bota. Den enda behandling för den som är glutenintolerant som finns är att undvika glutenprotein som finns i sädeslagen vete, korn och råg.

Vad är glutenfritt

GLUTENFRIA RECEPT: Här kommer du till vår glutenfria receptbank

Glutenhalten mäts i enheten parts per milion, ppm. För att en produkt ska få märkas med ”Glutenfri” får varan innehålla max 20 ppm gluten. De allra flesta glutenfria produkter innehåller dock mindre gluten än den mängd som går att uppmäta, alltså högst fem ppm.

Annons

• Glutenhalten får inte överstiga 20 ppm i produkter som är märkta ”glutenfria”

• Glutenhalten får inte överstiga 100 ppm i produkter märkta ”mycket låg glutenhalt”

Produkter med någon av dessa två märkningar har testas innan de märks för att de garanterat inte ska innehålla mer gluten än tillåtet.

Källa Celiakiförbundet

Av Sofia Gerholm
Foto AOP-IBL

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…