Annons

Annons

Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

Vår expert Sofia Antonsson svarar på läsarnas frågor,

Annons

Baka glutenfritt formbröd

Fråga: Vad ska man som nybörjare tänka på när man bakar glutenfritt?

Svar: Börja med att baka med en färdig mjölmix. Köp hem Fiberhusk, Pofiber och Fibrex. Sedan är det bara att leta upp ett recept. Det enklaste brödet att börja med är fillimpa. Det är ett bröd med bikarbonat som inte behöver jäsa. Frö­knäcke är också ett enkelt bröd. Vartefter du lär dig så kan du baka med naturligt glutenfria mjölsorter. Det går också att sätta glutenfri surdegsgrund.

Recept – Glutenfri filmjölkslimpa

Fler frågor och svar:
När jag bakar glutenfritt blir allt ganska platt, vad gör jag för fel?

Kan jag byta samma mängd vanligt mjöl mot glutenfritt i ett recept?

Varför blir mitt nybakta bröd torrt redan efter några timmar?

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons