Annons
Annons

Välj en cider till fisken

vin21

 

Öl
Estrella Damm Inedit (1583) 59,90 kr/75 cl. Testa ett lite kul så kallat specialöl från Spanien med ton av både örter, lite aprikos och honung. Passar som drink och till lite av varje när det gäller mat. 4,8 %.

Annons

S:t Eriks Organic Ale (11625) 19,90 kr/33 cl. Lite robust, personlig och mullig i smaken. Svensktillverkad ale med måttlig beska och ton av mörk choklad och apelsin. Bra till husmanskost. 4,7%.

Cider
Det var som vanligt de gamla grekerna som var först. Åtminstone tror man att det var i antikens Grekland och Italien som man först tillverkade cider (sicera på latin betyder rusdryck). Men det var i norra Spanien som man började odla äpplen för cidertillverkning, vilket spred sig till Frankrike och Storbritannien. I dag finns ca 6 000 äppelsorter godkända för cidertillverkning och man skiljer mellan syrliga, bittersyrliga, bittersöta och söta sorter, som ska användas i exakt rätt mix.
Cidre Biologique (1803) 48,70 kr/75 cl. Kommer från franska äppel-landskapet Normandie. Är torrt och eko-odlat med klassisk ton av mogna äpplen och örter. Gott till både fisk och ljust kött.

Rosé
Adobe Rosé (6542) 199 kr/3 liter. Rosa vin i låda från Chile, passar till mycket, både kyckling, gryta och gratäng.

Vitt vin
Bellingham Ancient Earth Blanc 2013 (2085) 79 kr. Ett fräscht, smakrikt och eldigt vin från Sydafrika. Torrt och druvigt med ekfatston. Gott till både kycklingrätter och pajer.

Rött vin
Villa La Mattarana Valpolicella Ripasso Superiore 2012 (71663) 89 kr. Aromatisk italienare med ton av körsbär, vanilj och örter. Till kyckling och pasta och gryta.

Av: Nenne Wåhlander

LÄS OCKSÅ



Annons

Annons

Annons



Annons


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Laddar startsidan…