Annons

Annons

Glutenfritt och raw! Valnötskaramellbar med chokladtäcke

Ett sött och gott rawfoodgodis som alla gillar. Det är naturligt sött från dadlar och agave och passar för alla tillfällen. Botten är gjord på dadlar som tillsammans med valnötter, kokos och lite salt får en lite karamellig smak. Chokladtäcket är gjord på supernyttig kallpressad kokosolja, agave och kakao.

Annons

raw godis
Botten
2,5 dl valnötter
2,5 dl kokosflingor
ca 2 dl färska dadlar eller medjooldadlar
1 krm himalaya salt eller annat salt
1/2 tsk vaniljpulver

Chokladtäcke
1 dl kokosolja
2/3 dl agavesirap eller lönnsirap
1 dl kakao

Kör valnötterna i en matberedare tills att de finfördelats. Tillsätt resterande ingredienser till botten och kör tills att massan går ihop och blir lite klibbig. Konsistensen ska vara som smet till chokladbollar. Om det behövs, tillsätt mer dadlar eller kokos (om degen är för torr eller kladdig).
Täck insidan av en liten limpform med plastfolie och tryck ut bottenmassan platt mot botten.
Smält kokosoljan försiktigt utan att den hettas upp. Blanda med agave eller lönnsirap och kakao. Häll över nötbottnen i limpformen.
Ställ formen kallt så att den stelnar.

Receptet kommer från nillaskitchen.com

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons