Annons

Annons

Vaniljmarinerad frukt med gräddyoghurt

Marinerade bär och frukt blir fantastiskt gott med gräddyoghurt och mynta! En fräsch avslutning på en festmåltid.

Vaniljmarinerad frukt med gräddyoghurt
4 personer
1 1/2 dl blåbär
3 dl hallon
2 nektariner, i klyftor
1 persika, i klyftor
1/2 galiamelon, i bitar

Vaniljmarinad:
1/2 vaniljstång
1 dl strösocker
1 dl vatten
1/2 lime, saft

Gräddyogurt:
2 dl vispgrädde
1 1/2 dl turkisk yoghurt, 10 %
2 1/2 msk florsocker

Annons

Garnering:
mynta

Marinad: Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg ner allt i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna. Koka upp och rör tills sockret har lösts upp. Låt kallna. Ta ur vaniljstången.
Blanda bär och frukt i en skål och häll marinaden över. Låt stå och dra ca 15 minuter.
Vispa samman grädde, yoghurt och florsocker fluffigt och fint.
Lägg upp bärsalladen i glas eller skålar. Toppa med gräddyoghurt och myntablad.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips! Byt ut frukter och bär efter eget tycke och smak.

Av: Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Vill du bjuda på trerätters?
Västerbottenspaj med kantareller och bacon
Västerbottenspaj med kantareller
Torsk med örtagårdstäcke och sötpotatispuré
Torskrygg med örttäcke

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…