Annons

Annons

Vaniljmousse med jordgubbar och daim

Njut av en lättlagad dessert – fräsch mousse med söta jordgubbar och knaprig daim.

Vaniljmousse med 
jordgubbar och daim 

4 stora glas eller 8 små

400 g jordgubbar
4 bitar daim à 28 g

Vaniljmousse:
200 g vit choklad
5 dl crème fraiche
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
1/2 citron, pressad saft

Annons

Garnering:
citronmeliss eller mynta
florsocker

1. Vaniljmousse: Smält chokladen i bitar över vattenbad. Vispa ihop smält choklad och crème fraiche med elvisp. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrön, socker och citronsaft till 
chokladblandningen, rör om.

2. Ansa och skär jordgubbarna i bitar. Fördela lite 
jordgubbar i botten på varje glas. Dela daimen 
i mindre bitar och fördela på jord
gubbarna. Lägg på lite vaniljmousse.
Upprepa tills ingredienserna är slut. Översta lagret ska vara jordgubbar och lite daimsmulor. Låt stå kallt.

3. Vid servering: Garnera med citronmeliss eller mynta och sikta över lite florsocker.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Flädermousse med jordgubbar

Apelsinchokladmousse med kanelkanderade mandlar

Choklad- och lakritsmousse

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…