Annons

Annons

Världens godaste glutenfria bullar

I senaste numret av tidningen Glutenfritt hittar du detta oemotståndliga recept. Dessa sockerbullar fyllda med vanilj kommer garanterat att uppskattas!

Annons

ýVanilj- och sockerbullar

12 bullar
75 g smör
25 g jäst
1 msk fiberhusk
2 1/2 dl standardmjölk
1/2 dl ljus sirap
3/4 dl kesella
1 krm salt
1/2 dl strösocker
200-225 g glutenfri mjölmix, Semper (1/2 påse)

Kräm:
2 dl standardmjölk
2 msk strösocker
2 msk majsstärkelse, Maizena
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker

Pensling:
smält smör
strösocker

1. Smält smör och häll i mjölken. Värm blandningen till cirka 37 grader. Smula ner jästen i en degbunke, häll degspadet över och lös upp jästen. Tillsätt fiberhusk och låt blandningen svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt sirap, kesella, salt, socker och mjölmixen. Arbeta samman allt i maskin cirka 10 minuter. Låt degen jäsa övertäckt på varm och dragfri plats i cirka 40 minuter.
3. Krämen: Vispa mjölk, socker och majsstärkelse i en kastrull. Tillsätt äggulor och värm under omrörning till dess att krämen tjocknar. Ta av och låt krämen svalna. Tillsätt vaniljsocker och rör om.
4. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord. Knåda degen smidig och rulla ut till en lång längd. Dela i 12 lika stora bitar. Rulla varje bit till en bulle. Lägg bullarna i formar. Vi placerade våra formar i ett muffinsbleck. Spritsa eller klicka ner kräm i bullens mitt.
5. Låt bullarna jäsa övertäckta på varm och dragfri plats i cirka 30 minuter.
6. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda strax under ugnens mitt i cirka 10 minuter.
7. Vid servering: Pensla bullarna med smält smör, doppa dem därefter i strösocker.

Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

Receptet kommer från Glutenfritt nummer 3, finns i butik nu.

Magasinet-GlutenfrittFler goda glutenfria recept hittar du här!

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons