Annons

Västerbottenpaj med grillad paprika

Västerbottenpaj ett måste på kräftskivan.

Västerbottenspaj

Västerbottenpaj, bästa tillbehöret till kräftorna.

4 personer
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
2 msk kallt vatten

Fyllning:
4 dl riven Västerbottensost
2-3 grillade röda paprikor
4 kronärtskockshjärtan

Stanning:
4 ägg
3 1/2 dl vispgrädde
salt, svartpeppar

Annons

Garnering:
1 kronärtskockshjärta, i bitar
några strimlr grillad paprika
kryddgrönt

Sätt ugnen på 225 grader.
Mixa mjöl och smör, gärna i en matberedare. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en degboll. Svep in i plastfolie och lägg i kylen ca 20 minuter.
Tryck eller kavla ut degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga skalet med en gaffel. Förgrädda ca 10 minuter i ugnens mitt.

Fördela osten i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop stanningen och häll över osten. Strimla paprikorna och dela 4 kronärtskockshjärtan i kvartar och fördela i pajformen.
Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter, tills pajen har stannat helt och fått fin färg.

Toppa med paprika, kronärtskockshjärtan och örter, servera.

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

Duka fint till kräftskivan – titta in på allt härligt porslin>>

Buk584064a

LÄS OCKSÅ


Kommentera


 


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…