Annons

Annons

Västerbottensmuffins

Muffins är inte bara en fikafavorit! De här passar utmärkt som förrätt.

Västerbottensmuffins

Västerbottensmuffins

12 stycken
3 dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
100 g riven Västerbottensost
3/4 dl rapsolja

TOPPING
2 dl crème fraiche
50 g sikrom
hackad rödlök och dillvippor

Annons

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ut fiberhusk i filmjölk, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg. Blanda mjölmix, bakpulver, ost och rapsolja. Vänd ner i filmjölksblandningen.
3. Fördela i muffinsformarna. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
4. Vispa upp crème fraichen så att den blir krämig.
5. Skär av ett lock av muffinsen när de svalnat. Klicka på crème fraiche, lägg på locket och toppa med ännu lite crème fraiche, hackad rödlök, sikrom och dill.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Gott & Glutenfritt – baka glutenfritt med vår webbguide!

gott och glutenfritt

Äntligen en komplett och fullmatad onlinekurs för dig som vill veta allt om glutenintolerans och glutenfria matval!

Vi har samlat information om kosthållning, medicin & hälsa och andra värdefulla tips – och givetvis mängder av härliga och goda recept.

Du får…
● En inspirerande receptbank med 72 recept för hela dagen, både till vardag och fest.
● Anneli Andersson, som bloggar på Glutenfria godsaker visar i steg-för-stegfilmer hur du bakar saftiga bullar och bröd.
● Dietisten, Sofia Antonsson svarar på frågor och ger experttips om gluten.
● Du får en stor mjölguide
● Vi ger dig smarta knep för en härligare glutenfri vardag.

Efter kursen kommer du garanterat att känna dig tryggare, mer inspirerad och säker på att lyckas i köket.

Pris: Just nu! 199 kr Ordinarie: 249 kr

gott och glutenfritt

LÄS OCKSÅ
Glutenfria rispuffkakor

Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp

Glutenfria småpajer

 

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…