Annons

Annons

Västerbottensmuffins

Muffins är inte bara en fikafavorit! De här passar utmärkt som förrätt.

Annons
Västerbottensmuffins

Västerbottensmuffins

12 stycken
3 dl filmjölk
1 tsk fiberhusk
1 ägg
4 dl glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
100 g riven Västerbottensost
3/4 dl rapsolja

TOPPING
2 dl crème fraiche
50 g sikrom
hackad rödlök och dillvippor

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rör ut fiberhusk i filmjölk, låt svälla 5 minuter. Tillsätt ägg. Blanda mjölmix, bakpulver, ost och rapsolja. Vänd ner i filmjölksblandningen.
3. Fördela i muffinsformarna. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
4. Vispa upp crème fraichen så att den blir krämig.
5. Skär av ett lock av muffinsen när de svalnat. Klicka på crème fraiche, lägg på locket och toppa med ännu lite crème fraiche, hackad rödlök, sikrom och dill.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ
Glutenfria rispuffkakor

Glutenfri quinoapizza med skinka och svamp

Glutenfria småpajer

 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons