Annons

Annons

Vegetariska köttbullar

En svensk husmansklassiker i ny vegetarisk tappning. Laga vegetariska köttbullar till middag.

Annons

Vegetariska köttbullar

Ca 24 bullar

300 g Quorn Färs
2 msk olja
1 lök, finhackad
1 tärning grönsaksbuljong
150 gram brödsmulor, fullkornsbröd
1-2 krm vitpeppar
1-2 krm kryddpeppar
1 medelstor kokad potatis, mosad
1 dl mellangrädde
3 ägg, sammanvispade
salt

Värm 1 msk olja i panna. Stek lök i 2–3 minuter. Tillsätt färs och stek 2-3 minuter. Smula ned buljongtärningen och låt svalna.

Blanda alla ingredienser i en skål. Rulla ca 24 bullar och låt svalna i 20–30 minuter. Värm resten av oljan i en panna och bryn bullarna på låg värme i 8–10 minuter.

Recept: God sallad till julbordet

Recept från Quorn 

LÄS OCKSÅ





Annons

SENASTE FRÅN ÅRET RUNT


Annons